«

»

jan 09

VRIJEDNA DONACIJA NAŠOJ ŠKOLI OD FIRME STROJOTEHNIKA DOO

VRIJEDNA DONACIJA 60 LICENCI SOLIDWORKS-a I 20 LICENCI SOLIDCAM

Kompanija Strojotehnika d.o.o. iz Republike Hrvatske donirala je našoj školi 60 licenci programa SolidWorks-a i 20 licenci programa SolidCAM. Strojotehnika d.o.o. je kompanija koja se bavi uvozom i prodajom CNC alatnih mašina, programskih paketa za podršku proizvodnje alatnim mašinama, reznog alata i pribora, te uslugama razrade tehnologije i obuke potrebnog kadra za rad na CNC alatnim mašinama.

Kompanija Strojotehnika d.o.o. generalni je zastupnik za programe SolidWorks i SolidCAM za područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Škola je prilikom posjete Međunarodnom sajmu ZEPS 2017 uspostavila kontakt sa navedenom firmom i izrazila potrebu za nabavkom licenci SolidWorks-a i SolidCAM-a, a sve u cilju kvalitetnijeg izvođenja procesa nastave za zanimanja mašinske struke. Nakon dodatnih razgovora direktora sa predstavnicima kompanije Strojotehnika d.o.o., isti su odlučili da našoj školi doniraju licence SolidWorks-a i SolidCAM-a. Tako su 04.01.2018. godine našu školu posjetili predstavnici kompanije Strojotehnika d.o.o. i instalirali programe, a takođe su održali i kratko predavanje za nastavnike JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde i JU STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde.
Ovim putem želimo da se zahvalimo kompaniji Strojotehnika d.o.o. iz Republike Hrvatske na ovako vrijednoj donaciji, koja će olakšati rad našim nastavnicima i učenicima.