«

»

feb 18

Veliki uspjeh naših učenika u Gradačcu!

NAŠA ŠKOLA OSVOJILA TREĆE MJESTO I PRIZNANJE ZA VRHUNSKU TEHNIKU I ORGANIZACIJU U PRIPREMI PALAČINAKA

            Na takmičenju koje je održano u Gradačcu 17.02.2015. godine povodom Međunarodnog dana palačinaka pod nazivom „Gastro provincija u pozadini“ uzeli su učešće i učenici naše škole u zanimanju kuhar-tehnolog, poslastičar-tehnolog. Na takmičenju je učestvovalo 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine i to pretežno učenika turističko-ugostiteljskih škola.

10974342_845420908903969_6895325249186168357_oOrganizatori manifestacije su bili „Brunch“ d.o.o. Gradačac i Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine, dok je pokrovitelj manifestacije bila Općina Gradačac sa sponzorima Delimano, Tapas Zenica i Vispak. Žiri su činili članovi Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine koji su ocjenili sve učenike i za svaku kategoriju proglasili pobjednike, kojima su uručili i diplome.

Našu školu su predstavljale dvije ekipe pod vodstvom mentora nastavnika Halilagić Safeta. U kategoriji Ugostiteljsko turističkih škola prvo mjesto osvojila je Turističko ugostiteljska škola iz Tuzle, druga je bila Ekonomsko hemijska škola iz Lukavca, dok je treće mjesto osvojila naša škola JU Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde. Pored osvojenog trećeg mjesta naša škola je osvojila i priznanje za vrhunsku tehniku i organizaciju u pripremi palačinaka.

Ovim putem želimo da čestitamo našim učenicima i nastavniku na ostvarenom uspjehu. Želimo i da se zahvalimo MPI Mlin Ustikolina koji je obezbjedio našim učenicima sendviče za put, Agropodrinju Goražde, Turističkoj zajednici BPK-a Goražde, RTV BPK-a Goražde koji je poslao ekipu da prati našu školu na pomenutoj manifestaciji.