Takmičenja

NAŠA ŠKOLA OSVOJILA TREĆE MJESTO I PRIZNANJE ZA VRHUNSKU TEHNIKU I ORGANIZACIJU U PRIPREMI PALAČINAKA

            Na takmičenju koje je održano u Gradačcu 17.02.2015. godine povodom Međunarodnog dana palačinaka pod nazivom „Gastro provincija u pozadini“ uzeli su učešće i učenici naše škole u zanimanju kuhar-tehnolog, poslastičar-tehnolog. Na takmičenju je učestvovalo 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine i to pretežno učenika turističko-ugostiteljskih škola.

10974342_845420908903969_6895325249186168357_oOrganizatori manifestacije su bili „Brunch“ d.o.o. Gradačac i Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine, dok je pokrovitelj manifestacije bila Općina Gradačac sa sponzorima Delimano, Tapas Zenica i Vispak. Žiri su činili članovi Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine koji su ocjenili sve učenike i za svaku kategoriju proglasili pobjednike, kojima su uručili i diplome.

Našu školu su predstavljale dvije ekipe pod vodstvom mentora nastavnika Halilagić Safeta. U kategoriji Ugostiteljsko turističkih škola prvo mjesto osvojila je Turističko ugostiteljska škola iz Tuzle, druga je bila Ekonomsko hemijska škola iz Lukavca, dok je treće mjesto osvojila naša škola JU Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde. Pored osvojenog trećeg mjesta naša škola je osvojila i priznanje za vrhunsku tehniku i organizaciju u pripremi palačinaka.

Ovim putem želimo da čestitamo našim učenicima i nastavniku na ostvarenom uspjehu. Želimo i da se zahvalimo MPI Mlin Ustikolina koji je obezbjedio našim učenicima sendviče za put, Agropodrinju Goražde, Turističkoj zajednici BPK-a Goražde, RTV BPK-a Goražde koji je poslao ekipu da prati našu školu na pomenutoj manifestaciji.

Takmičenje povodom Međunarodnog dana palčinaka u Gradačcu naša škola osvojila drugo mjesto

Naša škola je uzela aktivno učešće u takmičenju koje je povodom Međunarodnog dana palačinaka održano u Gradačcu 04.03.2014. godine pod nazivom “Gastro provincija u pozadini”, na kojoj je učestvovalo više stotina učenika, ugostiteljskih radnika i novinara iz više bh. gradova. Našu školu20140304_104909 na takmičenju su predstavljali učenici trećeg razreda ugostiteljske struke. Tokom četvoročasovnog druženja na ulicama Gradačca pripremljeno je i besplatno podijeljeno više od 1.000 palačinki, a na kraju manifestacije uručena su i priznanja najuspješnijima.

S ciljem promocije ugostiteljske ponude održano je i takmičenje u pripremi palačinaka za turističko-ugostiteljske škole, hotele i restorane, te medijske kuće.
Najbolje slane palačinke u kategoriji srednjih škola napravila je Ugostiteljska srednja škola Lukavac (75 bodova), a druge su bile Gimnazija “Mustafa Novalić” Gradačac i Srednja škola iz Tuzle (64,50).
U kategorji srednjih škola najbolji slatki palačinak napravili su učenici MSŠ “Hasan Kikić” Grad20140304_105436ačac (78 bodova), drugi su bili učenici Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” Goražde (77,50), a treći iz Ugostiteljske srednje škole Lukavac (76,90).
Najbolji među ugostiteljskim objektima i restoranima bili su: Restoran “Casablanca” Goražde, “San Remo” Gradačac i “Brunch” Gradačac.
Na zatvaranju manifestacije predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić kazao je kako se projekt “Gastro provincija u pozadini” nastavlja 21. septembra u Gradačcu, kada će se drugi put obilježiti Svjetski dan kuhara.

Učenici naše škole pobjednici u takmičenju CIVITAS na području BPK-a Goražde

Nakon ostvarenog uspjeha u školskoj 2012/13. godini i osvajanja prvog mjesta na kantonalnom takmičenju iz CIVITAS-a naša škola je ponovila uspjeh te i u školskoj 2013/14. godini ponovo osvojila prvo mjesto.

„Projekt građanin – Ja građanin“ 2014

BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

JU Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde:

Učenici pobjedničke ekipe:

  1. Mehić Šejla,
  2. Oglečevac Mersida,
  3. Hadžović Ermina,
  4. Hambo Ajla,
  5. Peštek Nejla,
  6. Bećirspahić Elvis,
  7. Adilović Eldin,
  8. Ridžal Muhamed.

Nastavnica, Mubera  Pašović

Srednja-skola-Gorazde