Aktivnosti učenika

Učenici naše škole učestvovali u obaranju Ginisovog rekorda 

U Sarajevu je 17.04.2015. godine  održana manifestacija koja je okupila kuhare iz regiona koji su skupa učestvovali u pravljenju tradicionalne begove čorbe, a obaranje rekorda se odnosi na količinu skuhane begove čorbe. U pravljenju ovog specijaliteta učestvovali su i učenici prvog razreda JU Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” iz Goražda koji se školuju za zanimanja kuhar – tehnolog i poslastičar-tehnolog, za koje je ovo bilo sjajno iskustvo.

” Naši učenici dobili su sjajne pozitivne kritike, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedini došli kao škola jer su učesnici uglavnom profesionalni kuhari od kojih su djeca mogla dosta naučiti” – kazao je profesor Halilagić.

Begova čorba kuhala se u loncu prečnika dva i po, te jednog metra visine, zapremine 4.100 litara koji je posebno pravljen proteklih mjeseci u Sarajevu.

Za begovu čorbu  upotrijebljeno je 1000 kg pilećeg mesa, 150 kg mrkve, 50 kg luka, pet kg bamije, 70 kg brašna, 15 kg peršuna, 75 litara ulja, 15 kg putera i pet kg začina.

Rekord koji se trebao oboriti je 4.026 litara. Na radost svih prisutnih rekord je i oboren, a nas posebno raduje činjenica da su učenici naše škole pridonijeli obaranju rekorda i na taj način u najboljem svijetlu predstavili našu školu i naš grad.

Ovim putem želimo se zahvaliti Udruženju kuhara Bosne i Hercegovine koji su nas pozvali da prisustvujemo navedenoj manifestaciji, a našim učenicima čestitamo i želimo im puno sreće u daljem radu.

Učenici škole učestvovali na uređenju školskog dvorišta

DSC_1626Dana 20.03.2015. godine (petak) učenici naše škole su uz finansijsku pomoć nevladine organizacije World Vision Bosna i Hercegovina kancelarija Goražde izvršili su uređenje školskog dvorišta u ulici Maršala Tita 18. Pored učenika naše škole koji su od ranije članovi nevladine organizacije World Vision učešće su uzeli i ostali učenici naše škole iz svih zanimanja koja obrazujemo. Ova finansijska pomoć je iskorištena da se sanira ograda škole što su uradili učenici iz zanimanja zaviravač, ofarbani su koševi i ograda oko škole.

 Ovim putem zahvaljujemo se organizaciji World Vision na pomoći i radujemo se novim projektima.

Takođe ovim putem želimo i da pohvalimo učenike naše škole koji su svojim radom doprinijeli ljepšem izgledu našeg dvorišta.
Vaša JU Srednja stručna škola “Džemal Bijedić” Goražde

Humanitarna akcija za našu sugrađanku Elviru Bičo

Vijeće učenika JU Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” Goražde i učenici u zvanju kuhar-tehnolog, poslastičar-tehnolog zajedno sa svojim nastavnikom Safetom Halilagićem su dana 20.03.2015. godine (petak) održali humanitarnu akciju pod nazivom “Jedan palačinak za našu Elviru Bičo”, mi Vama darujemo jedan palačinak, a Vi nama dobrotvorni prilog od srca.
Humanitarna akcija se održala na platou ispred objekta “Viva” u ulici Zaima Imamovića i trajala je u periodu od 10 do 14 sati.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prilogom pomogli Humanitarnu akciju!

Učenici zajedno sa nastavnikom praktične nastave renovirali učionicu škole

Učenici zanimanje tesar-armirač zajedno sa svojim nastavnikom praktične nastave su renovirali učionicu škole i na taj način sebi i svojim školskim kolegama poboljšali uslove za rad.

Učenici JU Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” Goražde učestvovali u akciji čišćenja “LET”S DO IT-OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN”  u Goraždu

 1

Učenici Srednje stručne škole ”Džemal Bijedić” Goražde danas su u okviru najveće globalne akcije posvećene čišćenju zelenih površina i ilegalnih deponija smeća u jednom danu pod nazivom ”Let's Do it – očistimo zemlju za  jedan dan” koja se provodi u cijeloj BiH čistili djelove našeg grada.1978688_567588973353832_3775986232345781118_n (1)

Kao i prethodnih godina organizator akcije u Goraždu je bila Općina Goražde tako da je učenicima škole obezbijeđena potrebna logistika.

Općina Goražde veoma je zadovoljna provedenom akcijom učenika Srednje stručne škole ”Džemal Bijedić”, te se ovim putem zahvaljuje učenicima, profesorima i Direktoru pomenute škole koji su dali svoj doprinos i uzeli učešće u pomenutoj akciji.